Het haakbeest team

Het Haakbeest

Wij helpen jou aan meer haaktijd én haakplezier!

Het Haakbeest is er om jou als haakster te ondersteunen, helpen en inspireren. Dat doen we door de beste tips en leukste haakpatronen te delen. Download ons boek "In 9 stappen naar je eerste gehaakte knuffel",  volg ons blog en snuister door de haakpatronen

Het is onze missie om #iedereenaandehaak te krijgen en te verbinden in onze bruisende haakacademie. We ondersteunen er jou via haakhulp mét videobegeleiding. Zo kan jij ook jij jouw haakproject met plezier afwerken.

Stephane van het haakbeest

Zaakvoerder

Elke van het haakbeest

Ontwerpster

Unieke haakpatronen

Originele, eigen ontwerpen

De haak community

voor iedereen die knuffels haakt

Haakmateriaal kopen

Webshop

met alles om knuffels te haken

Haakwinkel voor knuffels haken

om in rond te snuisteren

Knuffels leren haken

zodat je altijd verder kan

vaste haken

Haakfamilie

een bruisende community

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Grote fan van Het Haakbeest!
Ik ben echt geweldig tevreden over Het Haakbeest! De service is super. Een enorm gamma aan producten die je in andere winkels niet vindt. Ook de kwaliteit van de haakgaren- en andere benodigdheden is top.
Stéphanie Uytterhaegen

Ik vind dit een aanrader.

Ik was super blij van de bestelling en de levering en ook het stappenplan hoe en wat je moet doen.
Inge de Neef
Bedankt dat jullie er zijn.
Ik vindt het haakbeest super , er is voor ieders wat wils. Ook via de site bestellen werkt super goe.
Debby de Lauw


Hoe een haakwinkel tot stand kwam

Of hoe een hobby uit de hand liep.

Als kind leerde ik mezelf haken. Ik had het mijn mama zien doen (zij deed vooral filethaken), en vond het helemaal super. Als linkshandige kwam ik tijdens de lessen handwerk in de lagere school helaas niet zo heel veel te weten. En dus ging ik zelf uitproberen. De eerste lapjes zagen er niet uit zoals het moest zijn, maar ik deed dapper verder. Ik heb door de jaren heen eigenlijk altijd wel gehaakt en gebreid, behalve dan de periode dat ik studeerde. Toen had ik wat anders te doen ;).

In 2011 nam ik de draad weer op.

Het was het moment dat de eerste 'amigurumi', gehaakte knuffels, uit Japan kwamen overgewaaid. En ik was meteen verkocht. Na een tijdje 'mama-zijn', was ik op zoek naar ook weer terug wat Elke-zijn. En zo kwam het dat ik elke vrijdagavond, als Stephane ging voetballen, afsprak bij ons thuis met 3 vriendinnen om samen te haken. We babbelden over haken, over onze kindjes en over alles wat ons bezighield. De foto's van toen, én het mailverkeer rond die vrijdagavonden, heb ik beloofd niet te publiceren ;). 

Ik bestelde altijd online. Want op die manier was ik niet afhankelijk van seizoenskleuren. Dat was hier in de lokale winkels toch vaak nog wel het geval. En ik vond dat een krokodil niet geel, niet paars, en ook niet 'bij-benadering-groen' mocht zijn. Ik denk dat dat komt door mijn opleiding als dierenarts. Een dier moest er uitzien zoals het was. Dus was elke knuffel weer een zoektocht naar de juiste kleur. Stephane was daar echter niet zo blij mee, met al dat online bestellen. En onze bankrekening eigenlijk ook niet. 

Alles voor knuffels haken

Op een dag maakte Stephane een grapje...

Hij zei namelijk: "Je zou beter ineens al die kleuren zelf aankopen bij de groothandel, dan kunnen je vriendinnen er ineens ook mee van profiteren. Wat begon als grap, werd werkelijkheid. Een heleboel kastjes van de blauw-gele-Zweedse-gigant later zag onze woonkamer er plots héél veel kleurrijker uit. En nu het garen dan toch in huis was, had Stephane -informaticus van opleiding- al erg gauw een webshop opgezet. Het Haakbeest was geboren.
En bij een webshop hoorden ook flyers. Die verspreidden we bij de lokale bakkers en frituur, en stilaan zaten we op ons haakatelier met 4, dan met 5, en zo met steeds meer.

Onze zetel was niet zo klein, maar toch was het goed dat we een dikke mat hadden liggen. We konden er na een tijdje immers niet meer allemaal op.
Zo'n bende elke vrijdag in je woonkamer is reuzegezellig, maar met een open keuken moest die afwas op vrijdagavond om 19u wel echt altijd gedaan worden. Stephane was in die periode wel altijd héél erg vroeg op de voetbal ;).

We barstten uit onze voegen, dus. Tijd om uit te breiden. We hebben lang gezocht naar een geschikt pand. En dan, wanneer we het niet meer verwachtten, was het daar: het pand van een kinderdagverblijf, vlak naast het dorpscentrum van het bruisende Haacht. En ook al moesten we er nog wel eens met de toverstok door, het ademde vrolijkheid en beweging. Ideaal voor een haakwinkel!

En zo opende in 2016 naast onze webshop ook onze fysieke winkel in Haacht.  

Makkelijker leren haken

Na al die jaren was mij iets opgevallen...

Bijna iedereen heeft een veel te lange to do lijst, en er zijn veel te veel patronen. Als een patroon afgewerkt is, blijven heel veel haakvrienden urenlang scrollen op hun smartphone of tablet. Ik deed dat ook. Scrollen door die eindeloze Pinterest-lijst. En dan heb je iets gevonden, blijkt het een Russisch patroon, of zijn de benodigdheden zo specifiek dat ze niet te vinden zijn. Aaargh! Frustratie. Niet Meer Tof. En dat vond ik zo jammer. Want we hebben met z'n allen niet zo veel tijd. En die weinige tijd dan ook nog besteden aan iets totaal nutteloos, in plaats van te doen wat je het liefst wil doen (haken en babbelen), dat vond ik zo spijtig! 

En dus wilde ik op regelmatige basis patronen maken. Zodat er op tijd en stond vanzelf iets nieuws kwam en het zoeken naar steeds nieuwe projecten afgelopen was.
Al die jaren studie tot dierenarts hebben mij natuurlijk ook gevormd tot wie ik ben. Onze patronen zullen dus altijd min of meer levensecht zijn. Bij ons geen gele krokodil (al heeft een roze eenhoorn natuurlijk ook wel zijn charmes ;) ).

Dieren haken

Komaf met "te moeilijk"

Zoveel mensen die voor het eerst op een haakatelier komen, komen met zowaar angst in hun ogen. Bang dat het allemaal veel te moeilijk zal zijn.  Ooo, wat bloedt mijn hart dan steeds. Want hé, het is een hobby! En die hoort, over het algemeen, toch leuk te zijn. Vind ik. Voor onze patronen hoef je alleen de basis te kunnen. En de basis in knuffels haken, is voor ons: de magische ring, vasten, meerderen en minderen. Al de rest schrijven we zo uit, inclusief fotohandleidingen, dat iedereen ermee aan de slag kan. Loop je toch ergens op vast, dan zijn wij er. Via eender welk kanaal, maar vooral via onze Haakacademie. Het is onze missie om er voor te zorgen dat elk project tot een goed eind komt. Het liefst met jouw lach erbovenop.

Samen haken

Maar haken is meer dan een patroon, haken is verbinden

Met elkaar. Met mensen die, net als jij, de haakkriebels delen. Want geef toe, die partner mag dan wel even opkijken als jouw project afgerond is, hetzelfde enthousiasme als jij is het vaak toch niet. Het is zo leuk om je werk met anderen te delen. Om feedback te krijgen, complimentjes te ontvangen, maar ook om anderen te inspireren en geïnspireerd te worden. Haken is zoveel meer dan een avondje gezellig bezig zijn op de zetel. Haken is ook samenzijn. Dat zien we elke vrijdag hier op ons haakatelier. En dat wilde ik zo graag ook online. Community creeëren. Een véél groter netwerk uitbouwen dan in een straal rond ons pand. Zo ontstond de Haakacademie. Een manier om alle creaties samen te brengen.

Hét platform voor iedereen die knuffels haakt.

Online haakplatform
Haakpatronen dieren

Maar wij willen nog meer!

Want samenzijn, dat kun je nooit genoeg. En hoe zou het zijn als we onze knuffels en elkaar online én offline konden verbinden met elkaar? Hoe zou het zijn om al onze knuffels écht samen te brengen?

Daar gaan we voor! En om daar te komen, beginnen we best vandaag :).
Gehaakte dieren

Bouw mee aan het Beestenrijk

Alle 'creaties' worden namelijk opgenomen in onze online dierentuin, die we "Het Beestenrijk" dopen. Vandaag kan jij ook jouw creaties alvast toevoegen. Dat kan in de Haakacademie onder de respectievelijke collectie. Ook creaties op basis van andere patronen zijn hier welkom. Bij ons in de Haakacademie mag je namelijk al je haakwerk delen en helpen we je ook met al jouw haakvragen. Ook als het gaat over andere haakpatronen.

Wij vragen jou graag om mee deel uit te maken van de Haakacademie en samen met ons het Beestenrijk te laten groeien naar het grootste haakevent in 2024.