Het haakpatroon: Zeehond

Haak jouw zeehond en maak 'm helemaal van jou

BESTEL HET HAAKPATROON

Twee soorten zeehonden

De 2 bekendste zeehondensoorten zijn de "gewone" zeehond, en de "grijze" zeehond. 

Zeehondenpups van gewone zeehonden worden geboren in het voorjaar. De pasgeboren zeehondjes worden geboren op drooggevallen zandbanken. De moeder zoogt haar jong zo'n 3 tot 6 weken. Daarna moet het op eigen benen staan.

Pups van grijze zeehonden worden geboren in de winter. Zij hebben die mooie, dikke witte vacht waar je vast aan moet denken als je aan een zeehondenpupje denkt. Die vacht is wel niet zo handig, want de pups kunnen er niet mee zwemmen!

Echte huilbaby's

Moeder zeehond zal eerder voor haar eigen hachje kiezen dan voor haar kind, dus als ze opgeschrikt wordt (door luidruchtige wandelaars, bijvoorbeeld), dan laat ze haar kind achter. Ook als er een tweeling wordt geboren, laat moeder zeehond één van de twee achter. 

Zeehondenpups gaan dan om hun moeder roepen, en maken daarbij het geluid van een huilende baby. Daarom kregen ze in Nederland de term "huilers" mee. 

Deze pups worden veelal opgevangen door zeehondencentra in Nederland. 

realistisch zeehond haken

De zeehond in de dierentuin

Het Haakbeest bouwt aan een gehaakte dierentuin: het Beestenrijk.

Zeehonden horen daar zeker ook bij. Zie je hoe levensecht hij is afgebeeld? Alle belangrijke details van de diersoort vind je erin terug. 

Bouw je deze dierentuin mee uit? Dat kan door je eigen gehaakte zeehond te maken. Tijdens het haken leer je trouwens nog heel wat bij over je gehaakte dierenvriend. Het patroon staat vol toffe weetjes en leuke foto's.


Familie uitbreiding!

Zeehonden vind je overal: van de poolgebieden tot de tropen. In Nederland zijn zeehondencentra druk met achtergelaten zeehondenpups. Met dit haakpatroon kun jij je nu ook je eigen zeehondenbaby haken. De zeehondenbaby is een HAAKACADEMIE EXCLUSIVE patroon. Het is niet los beschikbaar, en alleen toegankelijk voor leden van de Haakacademie.

Zeehond haken

Maak 'm zoals jij het wil!

NAAR HET PATROON
€ 7,50

Zeehond haakpatroon

Dit haakpatroon komt in digitale vorm. Je vindt er het patroon voor de zeehond.


Het haakpatroon is zo uitgewerkt, dat iedereen, beginner én gevorderde, ermee aan de slag kan. Je krijgt immers toegang tot ons online platform, waar je heel veel extra videomateriaal kan vinden.


Deze mooie zeehond wordt met katoen op haaknaald 2,5 mm  zo'n 35 cm lang.


Het patroon komt als online haakpatroon, inclusief video's, en kun je afdrukken als PDF.

Behoefte aan alles op maat?

Garenpakket op maat

Wij maken het je graag gemakkelijk en voorzien graag een pakket op maat voor jou. We leggen meteen alles in de juiste hoeveelheden in je winkelmandje.   
Daarna kies jij zelf wat je wel en niet in je pakket wil voor jouw zeehond.

Zo heb jij meteen alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.
Dat scheelt weer een hele hoop zoekwerk in de online shop, toch?

Haakpakket op maat

haakpakket op maat

ALLES wat je nodig hebt

haakmateriaal bestellen

Op maat aanpasbaar

haakmateriaal verzenden

Snel & makkelijk