Het haakpatroon: Leeuw

Haak jouw leeuw en maak 'm helemaal van jou

BESTEL HET HAAKPATROON

Familiaire katachtige

Iedereen kent wel de leeuw: de supergrote katachtige met mooie goudkleurige manen. In het wild vind je ze vooral in Afrika en ze kunnen tot wel 20 jaar oud worden.


Leeuwen leven in groepsverband (de enige katachtige die voornamelijk in sociale groepen leeft) en leeuwinnen gaan in de regel samen op jacht, waarmee ze een groter aandeel in de jacht leveren dan de mannetjesleeuwen.

Bedreigd

De afgelopen 20 jaar is de populatie wilde leeuwen met 40% gedaald. Dat is vooral omdat hun leefgebied stilaan steeds kleiner wordt (door toedoen van de mens). Ze hebben een minder uitgestrekt gebied waarin ze kunnen jagen en hun territorium kunnen opbouwen.

Zo komen ze steeds vaker in contact met elkaar en met de mens. Ook wordt er nog steeds veel op de leeuw gejaagd. 

De leeuw in de dierentuin

Het Haakbeest bouwt aan een gehaakte dierentuin: het Beestenrijk.

De goudkleurige leeuwen horen daar zeker ook bij. Zie je hoe levensecht ze is afgebeeld? Alle belangrijke details van de diersoort vind je erin terug. 

Bouw je deze dierentuin mee uit? Dat kan door je eigen gehaakte ara te maken. Tijdens het haken leer je trouwens nog heel wat bij over je gehaakte dierenvriend. Het patroon staat vol toffe weetjes en leuke foto's.


Ik vond het superleuk om deze leeuw te maken. Hij was niet moeilijk. De manen zijn wel echt heel mooi. Ik ben superblij met mijn eigen leeuw!

Selina

Ik vind het patroon heel overzichtelijk, een duidelijke uitleg met filmpjes. Het is heel fijn dat je Elke's eigen stempel in de patronen terugziet. Ze maakt ze op een unieke manier en dit is veel persoonlijker en aangenamer dan een patroon uit één of ander boekje 🥰

Evy

Leeuw haken

Maak 'm zoals jij het wil!

NAAR HET PATROON
€ 9,95

Leeuw haakpatroon

Dit haakpatroon komt in digitale vorm.


Het haakpatroon is zo uitgewerkt, dat iedereen, beginner én gevorderde, ermee aan de slag kan. Je krijgt immers toegang tot ons online platform, waar je heel veel extra videomateriaal kan vinden.


Deze mooie Leeuw wordt met katoen op haaknaald 2,5 mm  in totaal (kop tot staart) zo'n 43 cm lang.


Het patroon komt als online haakpatroon, inclusief video's, en kun je afdrukken als PDF.

Wil je graag meteen aan de slag?

Garenpakket op maat

Wij maken het je graag gemakkelijk en voorzien graag een pakket op maat voor jou. We leggen meteen alles in de juiste hoeveelheden in je winkelmandje.   
Daarna kies jij zelf wat je wel en niet in je pakket wil voor jouw zeehond.

Zo heb jij meteen alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.
Dat scheelt weer een hele hoop zoekwerk in de online shop, toch?

Haakpakket op maat

haakpakket op maat

ALLES wat je nodig hebt

haakmateriaal bestellen

Op maat aanpasbaar

haakmateriaal verzenden

Snel & makkelijk

Welke leeuw wil jij gaan haken?

Bonus: Het welpje

We hebben een mannetje én een vrouwtje, en we weten allemaal wat daarvan komt in de dierenwereld. Kleine welpjes! Groetjes van Simba :). 


Enkel voor de leden van de haakacademie.

Ik vind de leeuw een mooie statige houding hebben door de achterpoten. Het patroon was supergemakkelijk te haken. Mijn leeuwinneke gaat er snel een leeuw bij krijgen

Anne Martine

Het is zo leuk, ik ben verslaafd aan het haken van dieren! Het patroon is altijd goed uitgeschreven en de uitleg over het echte dier is heel leuk. Ik leer altijd bij 🥰😁. 

Marie