maki haken

Het haakpatroon: Maki

Haak jouw eigen maki in één van de vele varianten.

BESTEL HET HAAKPATROON

Alleen in Madagaskar

Maki's zijn halfapen. Ze behoren tot de familie Lemuridae. De meest bekende, de ringstaartmaki, kreeg dan ook de naam "Lemur catta" mee. 

Maki's vind je uitsluitend in en rond Madagaskar. Elke soort (en er zijn er véél) heeft een eigen leefgebied. Zo vind je de ringstaartmaki vooral in het Zuidwesten, terwijl de moormaki juist in het Noordwesten te vinden is. Elke soort heeft zijn eigen uiterlijke kenmerken, al zijn ringstaartmaki's van alle soorten het gemakkelijkst te herkennen.

De bekendste maki? Dat is vast Koning Julien uit de film "Madagaskar".

13 ringen

Ringstaartmaki's hebben (bijna) altijd 13 ringen op hun staart. Bij andere soorten heeft de staart slechts 1 kleur.

Die staart kan wel 2 keer zo lang worden als hun eigen lichaam. Ze gebruiken hem om hun evenwicht te bewaren, maar ook als vlag voor hun soortgenoten. 

Ze steken hem recht naar boven als ze over de grond wandelen. Zo kunnen ze elkaar gemakkelijk terugvinden. Handig, toch? Alleen niet zo als je verstoppertje wil spelen met je vriendjes.

Bedreigde zonnekloppers

Maki's hebben geurklieren ter hoogte van hun oksels en polsen. Die geuren gebruiken ze om te communiceren met elkaar. Ze zitten supermodern in elkaar, want die geurklieren werken op zonne-energie: eventjes opladen in de zon, en de geur wordt een stuk sterker. 

Daarom vind je maki's vaak met hun pootjes open naar de zon gericht. Het geeft een "goddelijke" indruk, waardoor ze vroeger aanbeden werden. 

Helaas zijn maki's inmiddels opgenomen op de rode lijst van het IUCN als "Bedreigd". Dat komt vooral door ontbossing en de opkomende landbouw in hun gebied, maar ook doordat er jacht op hen wordt gemaakt. 

Zo leuk, deze nieuwe bewoner. Ik heb meteen alles besteld om de vrouwelijke Moormaki te haken. Hun pluizige staart is geweldig!

Vera uit Hasselt

ge- weldig !!!  😍  het is weer  fantastisch uitgelegd.  "zo klaar als een klontje" ! 👍😇

Esmeralda uit Tremelo
ringstaartmaki haken

Maki haken

Maak ze zoals jij ze wil!

NAAR HET PATROON
lemur haakpatroon

Maki haakpatroon

Dit haakpatroon komt in digitale vorm. Je vindt er het patroon voor de ringstaartmaki, en de moormaki (zowel mannetje als vrouwtje)


Het haakpatroon is zo uitgewerkt, dat iedereen, beginner én gevorderde, ermee aan de slag kan. Je krijgt immers toegang tot ons online platform, waar je heel veel extra videomateriaal kan vinden.


Deze aandoenlijke ringstaartmaki wordt met katoen op haaknaald 2,5 mm zo'n 28 cm hoog.


Het patroon komt als online haakpatroon, inclusief video's, en kun je afdrukken als PDF.

Toch behoefte aan alles op maat?

Garenpakket op maat

Wij maken het je graag gemakkelijk en voorzien graag een pakket op maat voor jou. We leggen meteen alles in de juiste hoeveelheden in je winkelmandje.   
Daarna kies jij zelf wat je wel en niet in je pakket wil voor jouw maki

Zo heb jij meteen alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.
Dat scheelt weer een hele hoop zoekwerk in de online shop, toch?

Haakpakket op maat

haakpakket op maat

ALLES wat je nodig hebt

haakmateriaal bestellen

Op maat aanpasbaar

haakmateriaal verzenden

Snel & makkelijk

Welke maki wil jij gaan haken?

Ringstaartmaki

Pakket

Moormaki (man.)

Pakket

Moormaki (vr.)

Pakket