dierentuin paard haken

Het haakpatroon: Przewalski paard

Haak jouw "oerpaard" (of maak er een moderne versie van)

BESTEL HET HAAKPATROON

Uitgestorven. Of toch niet?

Het Przewalskipaard was bijna uitgestorven in het wild. Van de jaren '60 tot de jaren '90 stond het zelfs zo geclassificeerd in de Internationale Lijst (Red List van IUCN).

In 1996 is er nog 1 dier gezien, waardoor de status veranderd werd van Uitgestorven in het wild naar Kritiek bedreigd.

Gelukkig waren er voor die tijd verschillende dieren gevangen, waardoor er in de dierentuinen en reservaten nog dieren waren om kweekprogramma's op te starten. 

Dankzij hun harde werk zijn er inmiddels weer ongeveer 2000 dieren.

Pas op voor je tong.

De schrijfwijze "Przewalski" is overgenomen uit Slavische landen. Wij spreken echter de combinatie "prz" anders uit dan zij, en daarom lijkt het woord onmogelijk uit te spreken. Wij zeggen daarom dus ook vaak iets dat klinkt als "prezwalskipaard".

In het Pools wordt de ‘rz’ echter uitgesproken zoals de ‘j’ in journalist. De ‘w’ wordt een ‘v’. De Poolse uitspraak van przewalskipaard is dus ‘Pjevalskipaard’. De "r" valt dus als het ware weg, en het wordt een soort "ch" klank.

Begin maar alvast te oefenen!

paard przewalski

Het Przewalskipaard in de dierentuin

Het Haakbeest bouwt aan een gehaakte dierentuin: het Beestenrijk.

Deze oerpaarden horen er ook bij. Zie je hoe levensecht hij is afgebeeld? Alle belangrijke details van de diersoort vind je erin terug. 

Jij kunt deze dierentuin mee uitbouwen door je eigen gehaakte Przewalskipaard te maken. Tijdens het haken leer je trouwens nog heel wat bij over je gehaakte dierenvriend. Het patroon staat vol toffe weetjes en leuke foto's.


paard gehaakt

(Przewalski) Paard haken

Maak ze zoals jij ze wil!

NAAR HET PATROON
€7,50

(Przewalski) Paard haakpatroon

Dit haakpatroon komt in digitale vorm. Je vindt er het patroon voor het Przewalskipaard. Met een beetje creativiteit maak je gemakkelijk een ander (modern) paard. Maak gerust de favoriete hoefjes van een paardenmeisje of -jongen.


Het haakpatroon is zo uitgewerkt, dat iedereen, beginner én gevorderde, ermee aan de slag kan. Je krijgt immers toegang tot ons online platform, waar je heel veel extra videomateriaal kan vinden.


Dit mooie paard wordt met katoen op haaknaald 2,5 mm van kop tot teen zo'n 33 cm hoog, en blijft effectief goed op zijn benen staan


Het patroon komt als online haakpatroon, inclusief video's, en kun je afdrukken als PDF.

Behoefte aan alles op maat?

Garenpakket op maat

Wij maken het je graag gemakkelijk en voorzien graag een pakket op maat voor jou. We leggen meteen alles in de juiste hoeveelheden in je winkelmandje.   
Daarna kies jij zelf wat je wel en niet in je pakket wil voor jouw maki

Zo heb jij meteen alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.
Dat scheelt weer een hele hoop zoekwerk in de online shop, toch?

Haakpakket op maat

haakpakket op maat

ALLES wat je nodig hebt

haakmateriaal bestellen

Op maat aanpasbaar

haakmateriaal verzenden

Snel & makkelijk