Gehaakte toekan

Het haakpatroon: Toekan

Haak jouw toekan en kies uit één van de soorten

BESTEL HET HAAKPATROON
Haakpatroon Toekan

Costa Rica, baby

Het gekke, vrolijke uiterlijk van een toekan ken je vast wel. Zijn indrukwekkende snavel vergeet je niet zo snel. Die wordt wel half zo lang als de rest van zijn lichaam!

Een toekan hoort daarom dus zeker thuis in een gehaakte dierentuin.

Hoewel de snavel er erg zwaar uit ziet, is het dat niet: de snavel bestaat uit een beenderige structuur gevuld met hoorn. Eigenlijk een beetje zoals een nagel, dus. 

Toekans gebruiken deze snavel om hun temperatuur te reguleren. En da's nodig ook, want in het regenwoud kan het behoorlijk warm worden.

Haak je eigen Toekan

Color the world

In Midden-Amerika zit het vol met toekans: er zijn wel 47 soorten! 

Je herkent ze aan de bonte kleuren van hun snavel: die zijn allemaal anders. 

De toekan met de oranje snavel is de grootste, en ook wel de gekendste van zijn familie. Je noemt 'm daarom ook "reuzentoekan". Door zijn latijnse naam Ramphastos toco, wordt hij soms ook "toco toekan" genoemd.

In het patroon vind je ook de instructies voor een zwavelborsttoekan. Deze heeft een felgele borst en leuke kleuren op zijn snavel. 

Liever toch een andere soort? Met een beetje creativiteit lukt dat zeker!

toekan haken

De toekan in de dierentuin

Het Haakbeest bouwt aan een gehaakte dierentuin: het Beestenrijk.

Deze toekan maakt er samen met zijn soortgenoot, de zwavelborsttoekan, deel van uit. Zie je hoe levensecht hij is afgebeeld? Alle belangrijke details van de diersoort vind je erin terug. 

Jij kunt deze dierentuin mee uitbouwen door je eigen gehaakte toekan te maken. Tijdens het haken leer je trouwens nog heel wat bij over je gehaakte dierenvriend. Het patroon staat vol toffe weetjes en leuke foto's.


Wat een leuk beest! Het patroon is supergoed uitgewerkt en gemakkelijk te volgen dankzij de vele filmpjes. Mijn toekan is bijna klaar :)

Mieke Dupré

Het was liefde op het eerste zicht. De prachtige kleuren en vormen en zo verdronken in zijn ogen. Ik ben meteen begonnen met haken, het patroon is heel goed uitgelegd en makkelijk te lezen. Deze is mijn favoriet. De Toekan heeft mijn hart gestolen

Fay van Wienen
toucan crochet

Toekan haken

Maak hem zoals jij ze wil!

NAAR HET PATROON
Haakpatroon Toekan
€7,50

Toekan haakpatroon

Dit haakpatroon komt in digitale vorm. Je vindt er het patroon voor de reuzentoekan (toco toekan) én de zwavelborsttoekan. Met een beetje creativiteit maak je gemakkelijk een andere soort.


Het haakpatroon is zo uitgewerkt, dat iedereen, beginner én gevorderde, ermee aan de slag kan. Je krijgt immers toegang tot ons online platform, waar je heel veel extra videomateriaal kan vinden.


Deze toffe toekan wordt met katoen op haaknaald 2,5 mm zo'n 24 cm hoog.


Het patroon komt als online haakpatroon, inclusief video's, en kun je afdrukken als PDF.

Mijn eerste gedacht: wauw, die wil ik maken!

pluizig garen
Martine Vanherck

Toekan werd tot leven getoverd op haakweekend en ik was meteen verkocht. Het is dan ook één van mijn lievelingsdieren. Bij thuiskomst ben ik direct beginnen haken, met dan aan het bolletje oranje dat we kregen en kleurtjes uit mijn voorraad. Ik kan dan ook niet wachten tot de officiële reveal 😍

Toekan haken getuigeniss
Cathy Foulon
Zonder die duidelijke patronen en video's had ik dit een dik jaar geleden niet aangedurfd. Wat ben ik blij dat ik het haakbeest ontdekt heb!
Ingrid Bax getuigenis
Ingrid Bax (2de plaats Haakbattle 2022)

Behoefte aan alles op maat?

Garenpakket op maat

Wij maken het je graag gemakkelijk en voorzien graag een pakket op maat voor jou. We leggen meteen alles in de juiste hoeveelheden in je winkelmandje.   
Daarna kies jij zelf wat je wel en niet in je pakket wil voor jouw maki

Zo heb jij meteen alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.
Dat scheelt weer een hele hoop zoekwerk in de online shop, toch?

Haakpakket op maat

haakpakket op maat

ALLES wat je nodig hebt

haakmateriaal bestellen

Op maat aanpasbaar

haakmateriaal verzenden

Snel & makkelijk

Welke Toekan wil jij gaan haken?

Reuzentoekan

Pakket

Zwavelborsttoekan

Pakket