Zomerswap 2024

Geniet van een heerlijke zomer samen haken 💗

Jammer, de zomerswap is volzet

De zomerswap 2024 is helaas afgelopen. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Een zomer vol haakplezier én cadeautjes!

IK DOE MEE! 😍

Wat is een swap?

Bij een swap is het de bedoeling dat je een cadeautje haakt voor iemand die ook aan de swap meedoet. Door een lus te creëren, krijg jij gegarandeerd ook iets van iemand anders. Het is dus een uitwisseling van gehaakte cadeautjes

Het is de bedoeling dat je niet weet wie voor jou iets gemaakt heeft. Je mag dus ook niet verklappen voor wie jij iets gaat maken. Zo blijft het spannend tot op de laatste dag. 

Waarom een swap?

Onderzoek wijst uit dat geven gelukkig maakt. Iets voor iemand anders doen, daar worden wij als mensen blij van. 

Hoe leuk is het om met jouw favoriete hobby iemand blij te maken? Iemand die écht ziet en snapt hoeveel tijd, energie en werk er in is gekropen. Iemand die evenveel houdt van al die met zorg gemaakte steekjes als jij. Méga, toch?

En als je dan zelf ook nog zo'n zelfgemaakt cadeautje terugkrijgt, dan is dat helemaal tof! Kerstmis valt dit jaar in de zomer 😁.

IK DOE MEE! 😍

Voor wie is deze swap?

Je hoeft niet al superlang te haken om mee te doen aan deze swap. Eenvoudige dingen en een vleugje originaliteit zijn vaak minstens even leuk. Een bos "bloemen" van pomponnetjes kan iedereen, maar staat superleuk op tafel. Ik ben er zeker van dat jij wel iets leuk kan verzinnen binnen je eigen mogelijkheden.

Deze swap doen we alleen onder Haakacademieleden. Zo wordt onze Haakbeest-familie nog hechter en gezelliger. 

Maak jij nog geen deel uit van onze toffe community, maar wil je er wel graag bij horen? Word nu lid aan een geweldig kortingstarief!  En meld je nadien aan voor onze zomerswap.

Haakreview Saskia De Cocker

Cadeautjes zonder jarig te zijn.

Saskia De Cocker

Hoe werkt het?

Als je je aanmeld, krijg je van ons een swap-match aangeduid. Dat is de persoon voor wie jij iets moet maken. 

Je  probeert jouw swap zo goed mogelijk af te stemmen op wat de persoon in kwestie graag heeft. Daarvoor zal je detective moeten spelen, want deze persoon mag niet weten dat jij voor haar/hem haakt.

Je maakt een cadeautje dat ongeveer 20 euro aan materiaal waard is (exclusief verzendkosten). Dat cadeautje moet natuurlijk zelf gehaakt zijn. Het is niet de bedoeling dat je in de winkel iets gaat kopen.

Je hebt tot de verzendweek de tijd om een cadeautje te bedenken, te haken en af te werken. In die week (ten laatste vrijdag dus) worden alle swaps verstuurd. Zo heeft de hele groep op ongeveer hetzelfde moment zijn swap in huis.

Belangrijke data:

Inschrijven: tot 2 juli

Ontvangen swap match: tussen 3 en 7 juli
Verzenden swap: tussen 26 en 28 augustus

Openen swap: tussen 28 en 05 september

Haakrieview Nele Tollenaere

Iemand anders gelukkig maken en iets ontvangen waar veel liefde en tijd in is gestopt, dat is leuk!

Nele Tollenaere

Alles over je swap-match ontdekken...

Een swap is niet alleen leuk omdat je er iemand blij mee kan maken, en zelf verrast wordt door een origineel cadeau. Het is ook dé uitgelezen manier om andere mensen te leren kennen die net zoveel houden van haken als jij. 

Om er voor te zorgen dat jouw cadeautje in de smaak valt bij de ontvanger, kom je daarom best zoveel mogelijk over deze persoon te weten. Is het een katten- of hondenliefhebber? Lopen er kleine kindjes rond? Is het iemand die houdt van felle kleuren of iemand die veel in de natuur is? Al deze vragen kunnen je helpen om te beslissen wat je gaat maken.

Na aanmelding krijg je daarom toegang tot onze Zomerswap 2024-groep binnen het online platform, de Haakacademie. Daar kun je zoveel als je wil over jezelf vertellen, maar ook subtiel vragen stellen (en hopen dat je ontvanger antwoord).

IK DOE MEE! 😍

Schrijf je hier in voor de zomerswap 2024

Inschrijvingsperiode is afgelopen

Aanmelden voor de Zomerswap doe je als volgt: 


Stap 1: Lees aandachtig de voorwaarden hieronder door. Ben je overal mee akkoord? Vink ze dan aan en bevestig. Je wordt dan doorgeleid naar stap 2.

Stap 2: Reken het verzendlabel af (9,95 euro, verzenden via PostNL). Alleen daarmee mag je swap cadeautje worden verstuurd. Je mag niet zelf een label aanmaken of via een andere partij versturen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat iedereen een swap kadootje ontvangt.
Na het afrekenen van het label krijg je van ons een bevestigingsmailtje dat je meedoet aan de swap. Pas dan is je aanmelding in orde! 

Stap 3: Voeg jezelf toe tot de Zomerswap 2024 groep in de Haakacademie.

Inschrijven voor de zomerswap

Door in te schrijven ga je akkoord met de volgende voorwaarden:


  • Ik ben haakacademielid en kies voor de knop "Ik ben lid & doe mee"
    of Ik word graag lid aan geweldig kortingstarief en kies voor de knop "Ik word lid & doe mee"
  • Ik ga de verbintenis aan om een (zelfgemaakt) cadeau ter waarde van 20 euro naar de aangewezen swap-match te versturen, ten laatste tegen 28 augustus. Doe ik dat niet, draag ik de kosten voor een waardebon van 50 euro voor Het Haakbeest als troostprijs voor mijn (teleurgestelde) match.
  • Ik geef toestemming dat mijn adresgegevens (adres in België of Nederland) worden doorgegeven aan 1 persoon (mijn swap-match) binnen de Zomerswap groep. 
  • Ik bevestig dat ik de gegevens die ik toegestuurd krijg voor mezelf houdt en niet doorgeef aan derden. Ik gebruik ze ook alleen om de swap te versturen en vernietig ze daarna. 
  • Ik begrijp dat het cadeautje goed verpakt moet worden en verzonden met het label van PostNL dat Het Haakbeest zal bezorgen. Ik geef het pakketje af aan één van de PostNL punten in mijn regio. Voor België vind je zo'n punt via: https://www.postnl.be/locatiewijzer .Voor Nederland: https://www.postnl.nl/locatiewijzer.