arrow_drop_up arrow_drop_down

Haken voor het goede doel

Zet jouw haaknaald in voor Pleegzorg Vlaanderen

LEES VERDER
980 kinderen

op de wachtlijst

400+ hakers

voor het goede doel

1 doel

een warme thuis voor elk kind

Steun onze kinderen in Vlaanderen

In het tweede seizoen van Make Belgium Great Again - VTM gaat er -onder andere- aandacht naar het thema Pleegzorg.

In september 2019 zijn er nog steeds 980 kinderen op zoek naar een geschikt pleeggezin in Vlaanderen.Op zoek naar een warme thuis.

Het Haakbeest en de Haakacademie willen daar mee verandering in brengen. Verandering voor de kinderen in de pleegzorg.

Maak het verschil met jouw haaknaald

Wil jij ook graag jouw haaknaald inzetten en zo het leven van kinderen beter maken?

Haak dan jouw popje en breng Pleegzorg Vlaanderen onder de aandacht. Wie weet is er iemand in jouw buurt (of jezelf) die met veel plezier de deuren openzet als pleeggezin.

En jouw popje? Dat bezorgen we met veel liefde aan Pleegzorg Vlaanderen. Zo bezorg je een glimlach op het gezicht van de kinderen.


Bekijk hier alle popjes.

Liesbeth Parthoens
Deze popjes waren de max om te maken. Ten eerste omdat het patroon zo geschreven is dat het heel gemakkelijk te haken is (zoals alle patronen van het haakbeest). Ten tweede ondanks dat het 1 patroon je er enorm veel creativiteit en variatie in kwijt kunt, geen enkel popje is hierdoor hetzelfde. Ten derde omdat het voor een goed doel is waarbij kinderen betrokken zijn. Ik vond het geweldig om hieraan mee te werken!!
Cathy Foulon
Van zodra ik hoorde over dit project, was ik enthousiast. Heel mooi goed doel en haken tegelijk... de popjes zijn niet moeilijk om te haken, mede dank zij het duidelijk uitgeschreven patroon van Elke. Ik vind het wel straf dat hetzelfde patroon resulteert in 1000 verschillende popjes...
Cindy De Wolf
Toen ik hoorde van het project wou ik meteen meedoen. Ik ken zelf enkele pleegmama's en heb altijd al een immense bewondering gehad voor wat ze doen. Zelf ben ik niet in de mogelijkheid me te ontfermen over een pleegkindje en daarom ben ik blij dat ik me nu op een andere manier kon inzetten hiervoor want ieder kind verdient een warme plek waar het kan thuiskomen. De popjes zelf zijn ook superfijn om te maken. Een heel gemakkelijk patroontje waarbinnen je met je eigen creativiteit alle kanten uitkunt. Er zijn oneindig variaties mogelijk en dat maakt dat het nooit saai wordt om aan te haken. Als er in de toekomst popjes bijgehaakt moeten worden dan ben ik zeker weer kandidaat.

Ga meteen aan de slag

Vraag nu je gratis toegang aan tot het besloten stukje voor Pleegzorg in onze Haakacademie. Daarmee krijg jij meteen toegang tot:


  • Alle informatie over welk materiaal je kan gebruiken
  • Het volledige patroon van het popje
  • Alle video begeleiding om het popje te haken
  • Een inspiratiebord
  • De goede doel community in de Haakacademie

Als je op deze link klikt, kom je op een afrekenpagina. Maak je geen zorgen, je zal zien: het bedrag staat op nul.
Met het invullen van je gegevens daar krijg je meteen toegang tot het gratis gedeelte van ons online platform, de Haakacademie. 

980 gehaakte popjes symboliseren evenveel pleegkinderen die nog een thuis zoeken

17 november 2019
Fotomateriaal © DPG Media