Review: Della Q mini messenger tas
31 juli 2022 
4 min. leestijd

Review: Della Q mini messenger tas

De Della Q Mini Messenger Bag koos z'n naam niet goed: zo mini is hij niet! Het model is geniaal, en maakt hem daardoor een fantastische compagnon voor elke dag.

Over het bedrijf

In 2019 liet Della Quimby (waarvan de naam "Della Q" afkomstig is), haar bedrijf over aan Laura Zander, de eigenaresse van de Amerikaanse garenshop Jimmy Beans Wool. Ze werkten daarvoor al 15 jaar samen, dus Laura kende de ingenieuze producten van Della maar al te goed.

 De vaste waarden van Della Q zijn ook na de overname gebleven: functionele en moderne designs voor de echte handwerker.

De producten worden ontworpen in Laura's thuisbasis, Nevada, en geproduceerd door familiebedrijven in China en Vietnam.

Della Q Mini Messenger Bag

Deze Della Q Mini Messenger Bag zeul ik overal mee naartoe. Het langwerpige formaat is geïnspireerd op de aloude posttas. Niet standaard, maar oh zo handig. Een tas waar geweldig goed is over nagedacht!

De tas is 35.6 cm x 20.3 cm breed x 10.2 cm diep en, net zoals alle andere tassen uit de Lotus collectie, beschikbaar in verschillende kleuren waterafstotende wax-canvas.

De Messenger Bag is hoog en smal, en heeft 2 vakken, die je kan afsluiten met een rits. Je draagt de tas kruislings over 1 schouder, dankzij de lange strap. Deze kun je met een musketon vastklikken aan 1 van de 2 D-ringen. Zo kun je zelf kiezen of je je tas over je linker- of over je rechterschouder draagt.

Della Q mini messengertas

Aan de bovenkant zit een brede riem van vegan leer, zodat je je tas gemakkelijk op kan pakken.

Op de voorkant zit een vakje achter een rits: deze is lang en smal, en ideaal voor je gsm, bijvoorbeeld. Hier vind je ook 2 gaatjes, waardoor je de grote speld met antieke look kan steken. Daaraan kun je je stekenmarkeerders hangen. Standaard vind je er al 3 mooie met de kenmerkende lotus: het symbool van Della Q. Deze mooie markeerders zijn als haker minder bruikbaar, omdat het geen locksystemen zijn, maar gewoon ronde schuivertjes. Gelukkig is er plek genoeg om je eigen markeerders er bij aan te hangen.

 Della Q mini messengertas speld

Aan de achterzijde van de tas is er nog een vakje dat sluit met een drukknoopje. Het loopt helemaal tot onderin door: perfect voor belangrijke documenten die je dicht op je lichaam wil dragen.

Het voorste vak, achter de eerste rits, is het vak waar je je basisbenodigdheden in bewaard. Hier vind je aparte zakjes voor een portemoneetje, papieren zakdoekjes, een koekje of je sleutels. Eén groot vakje (aan de voorkant), en 2 (relatief)  kleinere aan de andere kant. Het vak zelf is groot genoeg om een drinkfles van 750 ml gemakkelijk in te stoppen. Ik vind het geweldig dat ik altijd water mee kan nemen, zonder het gevoel te hebben een grote zak mee te moeten nemen. Door het langwerpige model, staat je drinkfles ook altijd rechtop, en dat betekent: nooit meer lekken!

 Della Q mini messengertas binnenkant

De tweede rits is de rits voor je haakwolhallah :) Aan de ene kant vind je ruimte voor 5 balpennen (of haaknaalden). Eronder is nog een vakje dat sluit met een magneet. Handig om iets apart te bewaren.

Aan de andere kant een compartimentje achter een rits, dat ongeveer de helft van de hoogte van de tas is. Daaronder vind je de gepatenteerde garentoevoer, zodat je je draad gemakkelijk uit de tas kan laten komen. Erboven vind je het Della Q label met een nood-garensnijder. Je hoeft dus geen schaar bij te hebben als je onderweg bent. Han-dig!

Het compartiment is groot genoeg voor een A5 boekje. Kleine patronen op papier passen er dus prima bij in.

 Della Q mini messengertas tweede vak

Als je geen grote waterfles meeneemt, kun je op de bodem alleen al 6 bollen katoen kwijt. Er is voldoende ruimte voor een tweede laag (12 bollen dus!).
Neem je wél een waterfles mee in het voorste compartiment, dan lukt 't alsnog als je wat propt, maar dan is 3 bolletjes comfortabeler. De tas is hoog, dus je kunt er wel met gemak nog 3 extra bovenop zetten.
Ook lange strengen (zoals de Durable Double Four) passen mooi rechtop in deze tas.

Er zijn 2 manieren om deze tas gemakkelijk te gebruiken terwijl je "aan de haak (of brei) bent.

Je kunt de tas tegen je aan zetten en met een open rits je draad naar boven geleiden. Doordat het geen dubbele rits is, kan de rits (in tegenstelling tot bij de rugzak) niet dicht tijdens het haken. Dat is in principe niet zo'n probleem: je waardevolle spullen zitten toch veilig en wel achter de gesloten rits van het eerste compartiment.

Wat je ook kan doen, is je tweede compartiment halverwege omklappen. Je bolletje wol blijft dan in je tas, en de garentoevoer komt vrij. Je hebt zo dus al je werkspullen gemakkelijk bij de hand zonder dat je iets hoeft uit te laden. Geniaal bedacht.

 Della Q mini messengertas gebruiken

Deze toffe, genderneutrale tas uit waterdicht canvas ziet er niet alleen fancy en stoer uit, hij is ook nog eens superpraktisch. Niemand weet, niemand weet, dat ik zoveel spullen in mijn tas steek!

Je kan de mini messengertas hier vinden.

Over de schrijver
Elke Wellens is ontwerpster, auteur, specialist in knuffels haken en bezielster van Het Haakbeest. Samen met Stephane Stiévenart wil ze graag #iedereenaandehaak.
Reactie plaatsen