De krokodilsteek (crocodile stitch)
10 februari 2021 
0 min. leestijd

De krokodilsteek (crocodile stitch)

De krokodilsteek of schubbensteek (in het Engels “crocodile stitch”) is een spectaculaire steek. Hij bestaat immers uit ‘schubben’, die elkaar overlappen. Je kan je vast wel voorstellen dat een werk in deze steek heel wat garen nodig heeft. Je bouwt hem op met een achtergrondrij, waarna je schubben plaatst bovenop deze rij. Het geeft een verbluffend, spectaculair resultaat!

In knuffels en amigurumi leent deze steek zich perfect voor alles wat schubben of veren heeft. Zo gebruikten we deze steek ook voor het rugstuk van onze pauw of kreeft. Je kan je vast nog een heleboel andere dieren voorstellen waar hij voor gebruikt kan worden: vissen, vogels, miereneters,… Bedenk het maar!

Hij is niet zo heel eenvoudig als je hem voor de eerste keer doet, maar wij maakten een uitgebreide video. Geef zeker niet op, we zijn er zeker van dat het iedereen zal lukken! Zo heeft jouw knuffel ook een fantastisch rugstuk, en heb jij weer een extra steek om in je “stekenpakket” te stoppen.

Deze video hoort bij de kreeft:

Over de schrijver
Elke Wellens is ontwerpster, auteur, specialist in knuffels haken en bezielster van Het Haakbeest. Samen met Stephane Stiévenart wil ze graag #iedereenaandehaak.
Reactie plaatsen