De magische ring
09 september 2021 
3 min. leestijd

De magische ring

Een magische ring is, de naam zegt het zelf, een beetje magisch. Hij zorgt ervoor dat je geen gaatje overhoudt in het begin van je knuffel. De techniek vergt vaak wat oefening, maar hij is het meer dan waard.

Blijft het toch echt te lastig? Haak als alternatief dan 2 lossen, en maak de eerste toer in de eerste losse.

En daarnaast… blijven proberen!

STAP 1: Leg het einde van de draad naar voren in je hand. Houd het draadje geklemd tussen je duim en je ringvinger

STAP 2: Sla de draad om je wijs- en middelvinger, en maak vooraan een kruis

STAP 3: Klem het lange einde van de draad tussen je ringvinger en pink

STAP 4: Leg de haaknaald op de top van je wijsvinger, met de kop weg van jou. Ga met je haaknaald onder het bovenste eerste beentje van het kruis door. Grijp het 2de beentje van de X.

STAP 5: Trek het 2de beentje onder het 1ste door.

STAP 6: Draai de kop van je haaknaald naar boven.

STAP 7: Kantel je hand een kwartslag naar je toe

STAP 8: Maak een omslag, net zoals je eerder deed. Steek daarvoor je haaknaald onder de lange draad die je vastklemt tussen je pink en ringvinger. Zorg ervoor dat de draad ook nu van achter naar voor loopt.

STAP 9: Trek de haaknaald naar achteren tot de omslag in de kop van de haaknaald ligt. Draai de kop van de haaknaald naar onder en trek hem door de lus.

STAP 10: Haal je vingers uit de ring.

Je magische ring is klaar! Trek eens aan het korte eindje? Je zal merken dat de ring dan kleiner wordt. Maar opgelet, trek hem nog niet helemaal dicht, want we moeten er nog in verder werken!

Merk ook op dat het korte eindje van de ring erdoorheen geweven loopt. Dat is de bedoeling. Haal het niet uit elkaar.

De magische ring voor rechtshandigen

De magische ring voor linkshandigen

Over de schrijver
Elke Wellens is ontwerpster, auteur, specialist in knuffels haken en bezielster van Het Haakbeest. Samen met Stephane Stiévenart wil ze graag #iedereenaandehaak.
Sylvia Fieuw
Door

Sylvia Fieuw

op 08 Aug 2021

Dag Elke, De magische ring kan ik wel maken, maar het is het haken in de ring gaat niet altijd. Zeker met dunne wol. En dan geef ik het op. Heb eens iets moeten maken met 12 vasten in de ring om een handvat te maken en het lukte gewoon niet.

Elke
Door

Elke

op 10 Aug 2021

Ah, dat kan lastig zijn he! Het trucje is om dan de magische ring alvast wat kleiner te trekken, zodat je nog wel een openingetje hebt maar geen megagrote ring. Dan draaien de steken niet zo rond elkaar en gaat het haken makkelijker.

Reactie plaatsen