arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2020 

Muziekdoosje: hoe gebruik ik ze?

Een muziekknuffeltje maken is echt ideaal als kraamcadeautje.

In principe kan je in elke knuffel een muziekdoosje stoppen, zolang de knuffel maar groot genoeg is. Een gemiddeld muziekdoosje is zo’n 5 tot 6 cm breed en hoog, en 3 cm dik.

De meeste muziekdoosjes, ook die van ons, zijn niet-wasbaar. Als ze dat wel zijn, staat dat altijd uitdrukkelijk vermeld.

Hoe bouw je een muziekdoosje in je knuffel?

Een muziekdoosje bestaat altijd uit het doosje zelf, een koordje en een onderstel, dat onderaan het koordje wordt bevestigd.

Het doosje stop je in je knuffel. Doe dat zo laat mogelijk, want zo’n doosje is redelijk zwaar als je nog een heel eind moet haken. Natuurlijk zul je de laatste toeren altijd met doosje moeten haken: het moet er immers wel nog in passen.

Nadat je doosje in je haakwerk zit, steek je het koordje doorheen het werk, daar waar je het koordje wil laten uitkomen. Meestal wordt dat onderaan de knuffel gedaan.

Steek nu het koordje doorheen het uiteinde dat bij het muziekdoosje hoort.

Maak onderin een knoop in de draad, zodat het stevig vast zit.

Vind je het lastig dat de draad steeds in je muziekdoosje trekt terwijl je het vastmaakt? Gebruik dan deze truc:

Als je het vervelend vindt dat het draadje steeds in het muziekdoosje trekt en het doosje gaat spelen terwijl je ermee bezig bent, dan kun je dat gelukkig makkelijk oplossen.

Trek de draad op, en steek een parelkopspeld doorheen de draad, vlakbij het doosje zelf. Zo kun je rustig je draadje vastknopen, zonder dat het draadje gaat “lopen”.

Je hoeft niet bang te zijn dat het draadje echt IN Je muziekdoosje verdwijnt. Er zit een stop op aan het eind, waardoor het er nooit helemaal in zal terechtkomen.

In een video:

Wil je graag zelf aan de slag?

Hier kan je de muziekdoosjes terugvinden.

Over de schrijver
Elke Wellens is ontwerpster, auteur, specialist in knuffels haken en bezielster van Het Haakbeest. Samen met Stephane Stiévenart wil ze graag #iedereenaandehaak.
Reactie plaatsen