Review: Della Q traincase
01 augustus 2022 
in Reviews
4 min. leestijd

Review: Della Q traincase


De Della Q Train Case is echt bedoeld voor onderweg (al staat hij ook supermooi op de rand van je sofa). Dankzij zijn handige volume is hij groot genoeg om veel in weg te steken, maar niet te zwaar en te log om te dragen.

Della Q traincase

Over het bedrijf

In 2019 liet Della Quimby (waarvan de naam "Della Q" afkomstig is), haar bedrijf over aan Laura Zander, de eigenaresse van de Amerikaanse garenshop Jimmy Beans Wool. Ze werkten daarvoor al 15 jaar samen, dus Laura kende de ingenieuze producten van Della maar al te goed.

 De vaste waarden van Della Q zijn ook na de overname gebleven: functionele en moderne designs voor de echte handwerker. 

De producten worden ontworpen in Laura's thuisbasis, Nevada, en geproduceerd door familiebedrijven in China en Vietnam.

Della Q train case

De Della Q Train Case maakt, net zoals de Buddy Case, onderdeel uit van de "Everyday collectie". Je kunt ze dus perfect combineren met elkaar, en ik zou dat ook ten zeerste aanraden.

Della Q traincase buddycase

De Train Case is gemaakt uit de combinatie van canvas (met een linnenstructuur) en vegan leer, en is echt een hele stevige kist. Hij doet een beetje denken aan een beautycase (maar dan beter 😁). Hij meet 30,5cm lang x 15.3cm breed x 12,7 cm hoog.

De case staat op metalen studs, waardoor hij dus echt op voetjes staat. Heel stevig, en vooral: slijtvast.

Della Q traincase studs

Dankzij de handvaten is hij gemakkelijk te dragen. Wil je hem liever over je schouder hangen? Dan kan dat ook dankzij de bijgeleverde schouderriem. De handvaten kun je met drukknoopjes van de case afhalen.

Della Q traincase handvat

Hij sluit met een kliksluiting: een U-vormig profiel sluit rond de sluiting, die als een magneetje vastklikt. Zo ben je zeker dat je koffer steeds goed dicht is. De aanhechting van de handvaten zit op de basis van de koffer, dus zelfs als hij toch niet goed dicht zou zijn, valt niet alles er zomaar uit. Goed over nagedacht!

Della Q traincase sluiting

De binnenkant van het deksel is magnetisch. Op de 4 bijgeleverde powermagneten kun je al jouw metalen spulletjes kwijt. Een borduurnaald, wat parelkopspelden, je patroon onder de magneten,... I-de-aal! Uiteraard kun je het deksel nog aanvullen met extra magneten als je veel spullen hierop wil bewaren.

De koffer heeft een extra inzet waar je je accessoires op kan leggen, zodat ze niet gaan zwerven in de box. Superpraktisch voor je haaknaald, meter, toerenteller, schaartje, en alle dingen die je snel bij de hand wil hebben. De inzet is gemakkelijk uitneembaar door 2 lintjes.

Della Q traincase inzetbak

Aan de buitenkant zijn er 2 U-vormige uitsparingen, waarlangs je garen naar buiten kan laten komen. Zo kan je je box volledig sluiten tijdens het haken. Je kunt zo dus gemakkelijk haken op een treinperron, in de wachtzaal van de dokter,... zonder dat je moet bezorgd zijn dat er bolletjes wol op de grond zullen vallen.

Wil je gebruik maken van de garentoevoer? Dan neem je de inzet er best even uit. Ik zet 'm altijd bovenop de traincase. Er zijn namelijk in de inzet geen uitsparingen voorzien, en daardoor blokkeert hij het garen. Het kan wel, maar je zal merken dat de draadspanning een stuk hoger wordt dan je gewend bent.

Della Q traincase garentoevoer

In de bak zelf passen gemakkelijk 15 bolletjes haakkatoen. Ook boekjes in de grootte van A5 (zoals alle patroonboeken van Het Haakbeest) passen er prima in. Een paar lange strengen Durable Double Four en een stapeltje granny's? Perfect. Deze bak is qua grootte prima voor één middelgroot of 2 kleinere projecten.

Della Q traincase inhoud

De traincase "woont" hier op de zetel, maar als ik een uurtje zit te wachten bij de dansles of bij repetities van het orkest van onze dochters, neem ik hem altijd mee. Hij staat handig op de tafel, en er zit altijd alles in.

Della Q traincase

De Della Q train case in combinatie met de buddy case: mijn favoriet voor het opslagen en transporteren van 1 of 2 projecten. 

Verschillen tussen de traincase van Namaste en Della Q

De traincase van Della Q is de vernieuwde versie van die van Namaste. Ze lijken sterk op elkaar, maar hebben toch een aantal specifieke verschillen:

namaste vs della q review

Hier zie je alle verschillen en gelijkenissen nog een keer duidelijk in een video:

Beide koffers hebben hun eigen uitstraling en zijn kwalitatief even top. Je merkt dat er over de Della Q koffer opnieuw is nagedacht: hij is verbeterd (handvaten, schouderriem en metalen studs) en vernieuwd (inzetstuk), maar in de basis blijft het een topproduct. Ben je echt verliefd op dat kunstleer? Kies dan nog voor Namaste (zolang het nog kan!). Twijfel je? Dan zou ik voor Della Q kiezen.

Je kan de traincase hier vinden.

Over de schrijver
Elke Wellens is ontwerpster, auteur, specialist in knuffels haken en bezielster van Het Haakbeest. Samen met Stephane Stiévenart wil ze graag #iedereenaandehaak.
Reactie plaatsen