Hoe maak ik snorharen vast aan mijn knuffel?
19 mei 2021 
1 min. leestijd

Hoe maak ik snorharen vast aan mijn knuffel?

Snorharen in een knuffel maken hem helemaal af. Het maakt je knuffel pas echt af. Wat zou een kat zijn zonder zijn “voelsprieten”? Miauw.

Natuurlijk is het wel erg belangrijk dat je die sprietjes goed vastzet. Je wil immers niet dat je kind zo’n snorhaar als avondmaal neemt. Het is niet zo heel veel werk, maar je neemt er wel best eventjes de tijd voor.

Hoe zien die snorharen er eigenlijk uit?

Ken je die plastic dingetjes in je kleding waar de kaartjes aan hangen? Die dingen die, als je ze afknipt, altijd in je kleren blijven hangen?

Eigenlijk zijn ze net zoals dat. Een buisje met een lipje aan bovenaan. Qua vorm zijn ze ongelooflijk simpel, maar ze zijn wel heel effectief. Meer moet dat niet zijn.

Hoe bevestig je de snorharen in je knuffel?

Dankzij dat bovenste lipje, de liggende streep van de T, kun je ze mooi plat tegen je haakwerk aan vastnaaien. Dat doe je nog voordat je je knuffel gaat vullen, anders ben je, net als bij ogen en neuzen, onherroepelijk te laat.

Je stopt de snorharen eerst langs binnenuit doorheen de knuffel op de plek waar je ze hebben wil. Tussen de steken door dus.

snorharen insteken

Neem daarna een lange draad in dezelfde kleur garen als je haakwerk. Naai over de uiteinden (de lipjes van de T) om ze zeer goed vast te zetten. Zo schuiven ze niet naar binnen in je haakwerk. Voel of ze stevig vastzitten.

snorharen

Doe hetzelfde voor alle snorharen. Werk de uiteinden van de draden goed en zorgvuldig weg.

snorharen

Je vindt deze handleiding ook als handige, afdrukbare PDF hieronder. Ben je linkshandig? Dan vind je jouw versie hier:

Download de PDF voor het bevestigen van snorharen VOOR RECHTSHANDIGEN. 

Download de PDF voor het bevestigen van snorharen VOOR LINKSHANDIGEN. 

Wil jij er ook in jouw knuffel? Je vindt ze in het zwart én in het wit.

Originele post van 05/08/2019

Over de schrijver
Elke Wellens is ontwerpster, auteur, specialist in knuffels haken en bezielster van Het Haakbeest. Samen met Stephane Stiévenart wil ze graag #iedereenaandehaak.
Reactie plaatsen