Wisselen van kleur in amigurumi
14 oktober 2020 
2 min. leestijd

Wisselen van kleur in amigurumi

Wisselen van kleur in amigurumi, het is wat. Omdat je spiraalsgewijs haakt, zal je nieuwe kleur altijd een “sprongetje” maken in je haakwerk. Maar je wil wél dat je ene steek helemaal in de oude, en de volgende steek helemaal in de nieuwe kleur is. Want telkens een steek die niet goed weet wat hij wil, dat is verre van ideaal natuurlijk.

STAP 1: Je start met wisselen van kleur één steek voor de effectieve kleurwissel. Dus wissel je van kleur aan de start van de volgende toer, dan start je met wisselen in de laatste steek van de vorige toer.

TAP 2: Steek je haaknaald in om een vaste te haken, net zoals anders.

TAP 3: Maak een omslag en kom weer terug. Wederom, net zoals anders voor het haken van een vaste.

STAP 4: Neem nu je nieuwe kleur draad. Leg deze draad over je haaknaald. Zorg ervoor dat het korte einde naar voren ligt, het lange (dat aan je bolletje hangt) naar achteren.

STAP 5: Trek deze nieuwe draad door de 2 lussen die nog op je haaknaald staan.

STAP 6: Hiermee is je vaste afgewerkt. Merk op dat deze steek nog helemaal in de oude kleur is.

STAP 7: De volgende steek haak je nu met je nieuwe kleur. Deze zal ook volledig uit de nieuwe kleur bestaan. Leg een dubbele knoop in de 2 uiteinden achteraan je werk, haak ze mee of werk ze weg.

Over de schrijver
Elke Wellens is ontwerpster, auteur, specialist in knuffels haken en bezielster van Het Haakbeest. Samen met Stephane Stiévenart wil ze graag #iedereenaandehaak.
Reactie plaatsen