Hoe kan ik draden onzichtbaar wegwerken?
29 juni 2022 
1 min. leestijd

Hoe kan ik draden onzichtbaar wegwerken?

Om er voor te zorgen dat onderdelen niet loskomen, en de draad onzichtbaar is weggewerkt, doe je dat altijd in 2 richtingen. Op die manier zorg je er voor dat, als er spanning op je werk komt te staan, de draad niet los kan schuiven.

STAP 1: Steek de weg te werken draad in een borduurnaald.

STAP 2: Werk je de draad ter plaatse weg, ga dan onder de beentjes van een aantal aangrenzende steken door naar opzij.

STAP 3: Trek de draad voorzichtig door.

STAP 4: Steek nu je borduurnaald door je werk, en laat het er een aantal steken verder weer uit komen. Waar precies is niet belangrijk. Doordat je door de vulling van je werk gaat, zet je de draad weer een beetje extra vast. Let erop dat je niet te stevig doortrekt, anders zal je een indeuking zien daar waar je de draad onder de beentjes van de steken hebt doorgehaald.

STAP 5: Steek de borduurnaald nu weer onder de beentjes van een aantal aangrenzende steken door. Het liefst naar de andere richting dan de vorige keer. Trek de draad ook nu weer door.

STAP 6: Steek weer door het volume van je haakwerk naar een ander kant. Herhaal eventueel nog een keer, maar meestal is 2 keer voldoende.

Dan mag je je draad, kort bij je haakwerk, afknippen.

Over de schrijver
Elke Wellens is ontwerpster, auteur, specialist in knuffels haken en bezielster van Het Haakbeest. Samen met Stephane Stiévenart wil ze graag #iedereenaandehaak.
Josiane Stevens
Door

Josiane Stevens

op 15 Apr 2021

Heel duidelijke uitleg. Makkelijk te volgen. Dank je Josiane

Reactie plaatsen