Cadeautjes haken? Deze haakpatronen zijn ideaal (en snel klaar).
23 maart 2022 
1 min. leestijd

Cadeautjes haken? Deze haakpatronen zijn ideaal (en snel klaar).

Ben jij ook een haakfanaat? Dan wil je misschien wel je haaknaald en draad oppakken om voor iemand die je liefhebt een bedankje te maken.

Een verjaardag, een speciale gelegenheid, of gewoon zomaar om ze te laten weten dat je aan ze denkt. Er zijn tal van redenen waarom jij iemand een klein cadeau zou willen geven.

Natuurlijk kun je een groot deken voor ze maken, maar dat is misschien niet helemaal wat je zoekt. Het is tijdrovend, en kost best wel wat geld.

Deze snel-klaar projecten zeggen net hetzelfde, maar zijn iets liever voor je portemonnee.

Hartje haken

Deze lieve, kleine gehaakte hartjes maak je op 5 minuutjes. Dat wil zeggen, dat je er makkelijk 10 op een uurtje kan maken. Je kunt ze aan een slinger bevestigen, op een broche of haarspeld plakken of er een kaartje of kadertje mee versieren. De mogelijkheden van deze kleine applicatie zijn eindeloos.

Je hebt er ook helemaal niet zo veel voor nodig. Ideaal om al je restjes op te werken. Een echte stashbuster dus!

Sleutelhanger haken

Gelukspopjes doen het altijd goed. Ook deze zijn snel-klaar, en hebben toch een groots effect. Je kunt ze maken in hun lievelingskleur, of je eigen betekenis aan het popje geven. Wedden dat ze voor altijd aan de sleutelbos zullen hangen?

Je maakt ze met een houten kraal van 20 mm voor het gezichtje, eentje van 25 mm voor het lijfje, een sleutelring met spinner en een restje haakkatoen.

Vogel haken

Een vogel geeft letterlijk veer-kracht. Dit kleine gehaakte vogeltje maak je op een uurtje, en staat lief in elk interieur. De zachte veer maakt het helemaal af. Je kunt er een aantal naast elkaar op een tak zetten, of eentje op mooie plaats.

Gratis patronen bij het haakbeest

Deze – en nog veel meer – patronen vind je gratis bij Het Haakbeest.

Alle patronen zijn uitgebreid beschreven, en voorzien van veel videomateriaal. Er zijn zelfs aparte versies voor linkshandigen. Zelfs als je nog beginnend bent, kun jij ze dus zeker ook maken.

Vraag meteen je toegang aan via https://hethaakbeest.be/haakpatronen/

Over de schrijver
Elke Wellens is ontwerpster, auteur, specialist in knuffels haken en bezielster van Het Haakbeest. Samen met Stephane Stiévenart wil ze graag #iedereenaandehaak.
Reactie plaatsen