De leukste haakpatronen voor pasen
09 maart 2022 
1 min. leestijd

De leukste haakpatronen voor pasen

Pasen geeft me altijd zo'n vrolijk gevoel. De kleurrijke eieren, de vrolijke paashazen. Ik word er helemaal blij van. Van haken word ik ook blij, en die twee gecombineerd geven je superpower! Hieronder mijn favoriete paascreaties die ook geschikt zijn voor beginnende hakers. Er zit er zelfs eentje bij dat je samen met je kinderen kan doen!

Paaskuikentje

Pasen = kuikentjes! Dit leuke kuiken is snel klaar. Je maakt er in een handomdraai een heleboel, zodat je er je hele huis mee kan volhangen. Als je ze met haakkatoen op 2,5 mm haakt, zijn ze perfect als sleutelhangertjes.
Het patroon is eenvoudig en zit vol video's. Het is daarom perfect voor beginnende amigurumi-hakers.

Gehaakt paaskuiken

Paasmandje

Een leuk mandje voor al je paaseieren, én nieuwe technieken leren? Daarvoor is dit supertoffe mandje perfect geschikt. Een leuke structuur in macramétouw geeft een stevig mandje voor een heleboel paaseitjes. Het fluffy garen als bodempje laat je kennismaken me pluizig garen zonder dat het moeilijk is.

En ben je niet zo'n chocolade-fan, of haal je het liever niet in huis (omdat je anders niet kan stoppen met eten)? Dan leg je er gewoon gehaakte exemplaren in!

gehaakt paasmandje

Haken met kinderen: Blij ei

Een namiddagje creatief zijn met kinderen is supertof. (ik vind het nog toffer als er géén glitters aan te pas komen 😂). Deze kaartjes zijn leuk voor kinderen én volwassenen. Je hoeft alleen een lossenketting te kunnen haken (dat kun je zelfs met vingerhaken). Plak 'm op het kaartje, schrijf er een lieve boodschap op en deponeer ze in de brievenbus. Wedden dat oma, vriend of vriendin, tante of nonkel blij verrast zullen zijn?
De kaartjes vind je als setje in de webshop van Het Haakbeest.

blij ei

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor pasen? De haakacademie staat vol leuke paasspulletjes. De warme community zal je inspireren en voor je supporteren. Wedden dat 't iets voor jou is? Je vindt er alles over op www.haakacademie.be

Over de schrijver
Elke Wellens is ontwerpster, auteur, specialist in knuffels haken en bezielster van Het Haakbeest. Samen met Stephane Stiévenart wil ze graag #iedereenaandehaak.
Reactie plaatsen